HomeAmstelvenersAantal Amstelveense coronabesmettingen daalt na korte piek

Aantal Amstelveense coronabesmettingen daalt na korte piek

AMSTELVEEN – Het aantal gemeten Amstelveense coronabesmettingen is de laatste twee dagen flink gedaald nadat er vorige week en dit weekend even een piek te zien was. Deze piek kan mede te wijten zijn aan examenleerlingen die een feestreisje naar bijvoorbeeld Mallorca of Portugal hadden gemaakt.

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Amstelveen begon begin mei flink te dalen maar lijkt in juni te stagneren. Het gemiddeld aantal besmettingen lag afgelopen week op zo’n acht personen per dag. Gisteren waren dit er slechts twee en vandaag werden er drie nieuwe gevallen gemeld. Deze cijfers zijn te vergelijken met de situatie van begin augustus 2020.

Lees ook: Leerlingen KKC vieren feestje na opschorten toetsweek door coronagevallen

Overigens zijn de cijfers van de afgelopen dagen natuurlijk nog geen reden om hosanna te roepen. De deltavariant van het virus lijkt nu ook definitief voet aan wal te hebben gezet in Nederland. “De meer besmettelijke deltavariant kan dan tot een nieuwe golf van besmettingen leiden, aangezien dan nog niet iedereen in Nederland (volledig) is gevaccineerd,” meldt het RIVM.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS