Aangepaste kerst in Amstelveen: ‘Over corona gaan we het aan tafel niet hebben!’

AMSTELVEEN – Wederom geen traditionele kerst dit jaar maar Amstelveners laten zich niet kisten en maken er, ondanks alle beperkingen, het beste van. “Over corona gaan we het niet hebben!” 

Door Jeroen Langenhof

Volgens de geldende coronaregels mogen er momenteel maximaal twee personen per dag thuis uitgenodigd worden, maar met de kerst wordt een uitzondering gemaakt en is dat aantal opgeschroefd naar vier personen. Niettemin dus wederom geen volle tafels met hele families bij elkaar. 

“Mijn vader is pro-vaccinatie maar mijn vriend juist niet, dat maakt het lastig aan tafel” 

En dus moet je het met kleinere aantallen alsnog gezellig zien te maken. Maar dan is er ook nog die potentiële sfeerbederver die tegenwoordig altijd op de loer ligt: de corona-discussie. Sommige gezelschappen hebben van te voren al afspraken gemaakt om daar niet in verzeild te raken. “Mijn vader is gepensioneerd arts en heeft wel een duidelijk standpunt over het belang van vaccinaties”, vertelt een jongedame tijdens het versoberde kerstshoppen, “maar mijn vriend zit er juist weer tegenovergesteld in wat het wel een beetje moeilijk maakt aan tafel. Maar we hebben met zijn allen afgesproken het er gewoon niet over te hebben.” 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS