HomeAalsmeerAalsmeer straft winkels die opengaan niet, Amstelveen terughoudend

Aalsmeer straft winkels die opengaan niet, Amstelveen terughoudend

AALSMEER – De gemeente Aalsmeer gaat niet handhaven als winkels komende zaterdag hun deuren openen, terwijl dat nog niet mag. Amstelveen is terughoudener en wil nog geen kant kiezen.


Verschillende Aalsmeerse winkels hebben aangegeven zaterdagmiddag de deuren te openen als vrijdag tijdens de persconferentie wordt aangekondigd dat zij nog steeds niet open mogen. Burgemeester Gido Oude Kotte van Aalsmeer heeft besloten om dan niet te gaan handhaven.


Amstelveen is nog wat terughoudender. Aan het begin van de middag vindt vandaag een overleg tussen verschillende gemeentes plaats, waar Amstelveen ook aan deelneemt. “We begrijpen de wens van winkels om hun deuren te openen. Gemeentes pleiten er enorm voor om hier rekening mee te houden”, laat een woordvoerder van burgemeester Tjapko Poppens weten. “Maar wachten dit overleg af tot we met een statement komen.”

Later meer.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS