HomeAalsmeerAalsmeer pakt drainage ondergelopen Heegstraparkje aan, ondanks regenachtig weer

Aalsmeer pakt drainage ondergelopen Heegstraparkje aan, ondanks regenachtig weer

De gemeente Aalsmeer heeft een begin gemaakt met de werkzaamheden in het Heegstraparkje, dat door een probleem met de drainage al maanden blank staat en ook omwonenden met natte voeten opzadelt. 

Drainage Heegstraparkje Aalsmeer aangepakt

De werkzaamheden zijn eergisteren begonnen en worden naar verwachting komende week afgerond. 

“De drainage was losgegaan”, zegt de gemeentewoordvoerder tegen NH Nieuws. “Dat kan te maken hebben gehad met de werkzaamheden aan de Burgemeester Kasteleinweg, of zijn veroorzaakt door een boom. Ze zijn nu aan het kijken of ze ‘m op de dichtstbijzijnde put kunnen aansluiten, of dat er een nieuwe put moet worden gegraven.” 

Water weggepompt

Eerder zeiden omwonenden zich te storen aan de passieve houding van de gemeente. Het water werd weliswaar weggepompt, maar bij iedere volgende bui liepen het parkje en de omgeving weer onder.

Lees verder onder de video

De gemeente was niet passief, pareert de woordvoerder die kritiek, maar wachtte op de goede omstandigheden om met de werkzaamheden te beginnen.  “Het stond al op de planning, maar om de drainage op te graven moet het een periode droog zijn. Anders laat je een sloot achter. En het bleef maar regenen de afgelopen tijd, maar we hebben het werk wel naar voren getrokken.” 

Lees verder onder tweet

Vandaag worden omwonenden in een brief door de gemeente ingelicht over de werkzaamheden van de afgelopen dagen.  

NH Nieuws
NH Nieuws
AAN! heeft een samenwerkingsverband met NH Nieuws. Onze twee redacties trekken gezamenlijk met elkaar op om de verhalen uit Amstelveen (en omstreken) te vertellen.

AANRADERS