Home Aalsmeer Aalsmeer is Amstelveen voor en vernoemt straat naar Peter R. de Vries

Aalsmeer is Amstelveen voor en vernoemt straat naar Peter R. de Vries

AALSMEER – Het college van B&W van Aalsmeer heeft bekendgemaakt om in het bouwplan voor het terrein van de televisiestudio’s een straat te vernoemen naar Peter R. de Vries. Amstelveen overweegt hetzelfde maar daar liet wethouder Raat dit weekend weten dat dit alleen gebeurt als er een verzoek vanuit zijn familie komt.

De Aalsmeeerse burgemeester Gido Oude Kotte heeft niet op een verzoek van de familie gewacht en heeft meteen een straat toegezegd. “Peter R. de Vries is geboren in Aalsmeer. Ook tijdens zijn televisiecarrière heeft hij met zijn verschillende televisieprogramma’s voor producent Endemol vele uren in allerlei televisiestudio’s doorgebracht. Zijn tegel in de ‘Walk of Fame’ in de Aalsmeerse Zijdstraat is hier een getuige van.”

Op het terrein van de televisiestudio’s wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. “Vooruitlopend op deze ontwikkeling hebben wij besloten dat in dit bouwproject een straat naar Peter R. de Vries wordt vernoemd. Het is een mooi eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die doorging waar anderen stopten.”

Mobiele versie afsluiten