HomeOnderwijs93,6 procent Amstelveense leerlingen groep acht geplaatst op favoriete middelbare school

93,6 procent Amstelveense leerlingen groep acht geplaatst op favoriete middelbare school

AMSTELVEEN – Ruim een op de twintig leerlingen uit groep acht komt in het nieuwe schooljaar niet terecht op de middelbare school van zijn keuze. 93,6 procent is wel geplaatst op school die favoriet was. De overige 6,4 % is geplaatst bij hun tweede of derde keuze.

Bij aanmelding geven kinderen hun top-5 van scholen op. Voor alle leerlingen is er plaats, maar niet altijd op de school die hun voorkeur heeft. Als het niet lukt op school 1, heeft misschien school 2 plek of anders school 3 enzovoort. Broertjes en zusjes van leerlingen en kinderen van medewerkers krijgen plaatsingsgarantie. De loting en plaatsing vinden jaarlijks plaats door een notaris, in een gezamenlijke vergadering van het hele voortgezet onderwijs van Amstelland.

Wethouder onderwijs Frank Berkhout;  “De populariteit van de scholen varieert van jaar tot jaar. Het HWC was dit jaar populair, het Amstelveen College nam de tweede plek in en daarna volgende KKC. Ik snap dat het een teleurstelling kan zijn als kinderen niet naar hun voorkeursschool kunnen. Gelukkig doen scholen er alles aan om deze kinderen zich ook thuis te laten voelen. En alle scholen in Amstelveen zijn uitstekend en zitten in prachtige moderne gebouwen.”

Eindtoets

Leerlingen melden zich met het basisschooladvies aan bij het voortgezet onderwijs. Pas nadat de plaatsing bekend is, maken leerlingen de Centrale Eindtoets. Is de toetsuitslag hoger dan het basisschooladvies, dan moet de school het advies heroverwegen. Tussen 30 mei en 2 juni nemen de VO scholen contact op met ouders van leerlingen met opgehoogd advies. 

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS