HomeWijkenBovenkerkZwarte Pad tussen Oude Dorp en Bovenkerk afgesloten voor ringslang

Zwarte Pad tussen Oude Dorp en Bovenkerk afgesloten voor ringslang

AMSTELVEEN – Het Kazernepad (Zwarte Pad) wordt morgen dinsdag 12 april 2022 van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur tijdelijk afgesloten. Dan legt de gemeente broeihopen voor ringslangen aan langs de Poel. Het gaat om het gedeelte vanaf Laan Nieuwer-Amstel (Oude Dorp) tot aan de Noorddammerlaan (Bovenkerk). Fietsers kunnen hun weg vervolgen via de Handweg.

De gemeente legt elk jaar broeihopen aan voor de ringslang zodat zij zich kunnen voortplanten. De broeihopen bestaan uit paardenmest, bladaarde en stro en zijn voor ringslangen ideale plekken om eieren af te zetten. De ringslang is ongevaarlijk en niet giftig voor de mens.

Ringslang in Amstelveen

Het Amstelveense Poelgebied is al jarenlang een plek van succesvolle migratie van ringslangen naar andere delen in de omgeving, met name het Amsterdamse Bos en omstreken. Jaarlijks worden de broeihopen in deze regio door vrijwilligers geteld op het aantal aanwezige eieren. Het afgelopen jaar zijn er in Amstelveen/Amsterdamse Bos van de 1609 eieren er 1544 uitgekomen. Een volwassen vrouwtje is in staat jaarlijks 20 eieren te produceren.

Rond 13.00 uur zijn de werkzaamheden op 12 april 2022 afgerond en is het Kazernepad weer open voor fietsers.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS