Home 112 87-jarige Amstelveense brutaal beroofd door ‘pakketbezorger’

87-jarige Amstelveense brutaal beroofd door ‘pakketbezorger’

AMSTELVEEN – De politie is op zoek naar de man die op zaterdag 18 september een 87-jarige vrouw in haar eigen woning aan de Biesbosch in Amstelveen van haar pinpas beroofde. De man deed zich voor als pakketbezorger en wist zo het vertrouwen van de weerloze bejaarde te winnen.

De dief belt zijn slachtoffer die zaterdag eerst op. Hij doet zich voor als een medewerker van een pakketpunt en geeft aan dat er een pakketje voor mevrouw ligt. De man zal binnenkort langs komen om het te bezorgen. Rond 18.15 uur staat de ‘pakketbezorger’ inderdaad voor haar deur. 

Voordat het pakketje kan worden aangenomen, moet de vrouw eerst een klein geldbedrag betalen, laat de ‘pakketbezorger’ haar weten. De vrouw wil dit contant doen, maar haar wordt verteld dat dit niet mogelijk is. Ze moet bij hem pinnen. 

Dief staat op beeld

De 87-jarige haalt haar bankpas tevoorschijn en voert op een apparaatje haar pincode in. Dan wordt duidelijk dat deze ‘bezorger’ op haar geld uit is. Hij grist het pasje uit de handen van de vrouw en zet het op een lopen.

Het slachtoffer reageert snel en belt meteen haar dochter, die de betaalpas laat blokkeren. De dief heeft dan al wel 500 euro van haar rekening gehaald. Dit geld is opgenomen bij een geldautomaat aan de Rembrandtweg, vlakbij waar de vrouw woont. Daar heeft een camera zijn gezicht vast kunnen leggen. De politie laat wel weten dat niet met zekerheid te zeggen is dat de man die het geld heeft opgenomen ook bij de 87-jarige aan de deur is geweest.

Lees ook: ‘GGD-medewerkers’ plunderen rekening Amstelveense (82)

Het signalement dat de oudere vrouw heeft gegeven komt dan ook niet helemaal overeen met het signalement van de pinnende man. Mogelijk zijn er bij de overval meerdere daders betrokken. 

De vrouw omschrijft de man die bij haar aan de deur was als iemand met een normaal postuur van 20 tot 25 jaar oud. Hij zou ongeveer 1.75 meter lang zijn en een lichte huidskleur hebben. Op het moment van de beroving droeg de man zwarte kleding.

Van de man op de camerabeelden is het volgende signalement bekend: het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur en een slank postuur. De man droeg tijdens het pinnen een donkere jas met capuchon en een lichtblauw mondkapje. 

Mobiele versie afsluiten