Home11286-jarige fietser overleden na ernstig ongeluk Van der Hooplaan

86-jarige fietser overleden na ernstig ongeluk Van der Hooplaan

Een 86-jarige fietser heeft het ongeluk van gister aan de Van der Hooplaan niet overleefd. De man kwam rond 18.00 uur in botsing met een auto. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Team VOA (Verkeersongevallenanalyse) van de politie doet gisteravond nog minstens vier uur onderzoek op de plaats van het ongeluk. Het verkeer rondom de naastgelegen rotonde werd even stilgelegd, zodat er remproeven met de auto konden worden gedaan, vertelt politieagent Jim in een vlog op Instagram.

Hulp tijdens hitte

Zowel de auto als de fiets zijn meegenomen voor verder onderzoek. De automobilist raakte niet gewond, maar is wel meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De politie werd tijdens het onderzoek in de hitte goed geholpen door omstanders, vertelt Jim. “We zijn voorzien van flesjes water en blikjes icetea en mensen hebben een parasol neergezet zodat we in de schaduw konden werken.” Op beelden is ook te zien hoe iemand het slachtoffer met een parasol volgt, terwijl hij de ambulance in wordt geduwd. De agent spreekt in de video zijn dank uit naar de omstanders. 

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS