HomeOndernemen7,5 ton in stimuleringsfonds lokale economie: ondernemers moeten zelf 25 procent bijdragen

7,5 ton in stimuleringsfonds lokale economie: ondernemers moeten zelf 25 procent bijdragen

AMSTELVEEN – Om de economie in Amstelveen een impuls te geven stelt de gemeente een Stimuleringsfonds lokale economie Amstelveen in met een inleg van €750.000. Om aanspraak te maken op het geld kunnen initiatieven worden ingediend. Bij het indienen van een initiatief is een cofinanciering van minimaal 25% verplicht.

De initiatieven kunnen volgens het college zeer uiteenlopend zijn. Te denken valt aan materialen voor een gezamenlijk winterterras, het organiseren van een evenement of het verbeteren van de inrichting van een winkelstraat.

Veel bedrijven hebben hun reserves moeten aanbreken om tijdens de coronacrisis het hoofd boven water te kunnen houden. Wethouder Floor Gordon van Economische Zaken is dan ook blij dat er een helpende hand kan worden geboden: “We zijn hiermee een van de eerste gemeenten in Nederland die op deze manier ondernemers steunen. We willen bereiken dat we goede initiatieven van ondernemers een kickstart kunnen geven, zodat de Amstelveense economie er sneller bovenop komt. We hopen dat veel ondernemers zich melden en gebruik maken van deze unieke subsidie. Wij willen met deze subsidie de creativiteit en het ondernemerschap van lokale ondernemers gebruiken.”

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS