HomeAalsmeer700 tot 875 woningen in nieuwe wijk boven Nieuw-Oosteinde

700 tot 875 woningen in nieuwe wijk boven Nieuw-Oosteinde

AMSTELVEEN – De plannen voor een nieuwbouwwijk boven Nieuw-Oosteinde en ten westen van Westwijk beginnen eindelijk concreet te worden. Tussen Legmeerdijk en Aalsmeerderweg worden nog eens 700 tot 875 woningen gebouwd.

Al vanaf de bouw de Aalsmeerse wijk Nieuw-Oosteinde is duidelijk dat er ook nieuwbouw gaat plaatsvinden tussen Tuincentrum Het Oosten en de Westwijk. Nu de vraag naar betaalbare woningen in de regio een kookpunt bereikt, wil de gemeente Aalsmeer onder meer met verhuurder Eigen Haard de nieuwe wijk daadwerkelijk gaan realiseren.

In de wijk moeten naast huur- en koopwoningen ook een school en andere voorzieningen worden gerealiseerd. “Het uitgangspunt van de Aalsmeerse Woonagenda is om betaalbare woningen te realiseren voor diverse doelgroepen. Woningbouw in de Oosteindedriehoek sluit mooi aan bij deze uitgangspunten en is daarnaast ook een mooie aanvulling op de bestaande bouw in Nieuw-Oosteinde,” schrijft de gemeente Aalsmeer in een brief aan bewoners van Nieuw-Oosteinde.

Nog even wachten

Van 18 juni tot 15 juli is bij de gemeente Aalsmeer een concept startnotitie over de zogenoemde Oosteindedriehoek te bekijken. De commentaren van omwonenden en andere belanghebbenden worden uiteindelijk meegenomen bij de behandeling van de startnotitie door de Aalsmeerse gemeenteraad.

Overigens is het niet zo dat binnenkort al de eerste palen worden geslagen voor de nieuwbouwwijk. De aangekondigde startnotitie geeft slechts een kader aan waarin de wijk moet worden gebouwd. Op dit moment zijn er dan ook nog geen plattegronden van woningen en/of prijzen bekend.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS