Home11247-jarige Amstelvener mishandelt politie-agent bij demonstratie om 'veteraan' vrij te krijgen

47-jarige Amstelvener mishandelt politie-agent bij demonstratie om ‘veteraan’ vrij te krijgen

AMSTELVEEN – Een 47-jarige Amstelvener die gisteren bij een cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost aan het betogen was om een ‘zelfbenoemde’ veteraan vrij te krijgen is opgepakt. Tijdens zijn protest vond de Amstelvener het nodig om een politieman uit de auto te trekken en hem daarna te mishandelen.

De agent is in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij enige tijd moest blijven. Hij is op dit moment thuis met zwaar letsel en gaat als hij daar lichamelijk toe in staat is, aangifte doen tegen de verdachte. De verdachte zit op dit moment nog vast en wordt vandaag gehoord door de recherche.

De onrust begon volgens een politiepersbericht nadat een groep demonstranten zich gisteravond enige tijd ophield bij het cellencomplex in Zuidoost aan de Flierbosdreef. De groep eiste vrijlating van een verdachte. Deze verdachte, een zelfbenoemde “veteraan” zat vast voor de mishandeling van twee ME-ers tijdens de verboden demonstratie op het Museumplein

‘Laat ze vrij’

Rond 20.30 uur werd de groep groter en stonden er ongeveer 30-35 personen voor cellencomplex. Onder deze groep bevond zich een groot aantal personen dat verklaarde “veteraan” te zijn. De groep demonstreerde in eerste instantie voor de vrijlating van een specifieke verdachte, maar al snel gingen er leuzen rond van “Laat ze vrij”. Op sociale media deed de groep een oproep om meer aanhang te creëren. In het cellencomplex zaten meerdere verdachten ingesloten die eerder op de dag waren aangehouden tijdens de verboden demonstratie op het Museumplein.

In overleg met het openbaar ministerie en de gemeente is er een plan gemaakt om de openbare orde verstoring voor het cellencomplex te beëindigen. Toen er diverse politie-eenheden onderweg waren naar de Flierbosdreef besloten de demonstranten snel te vertrekken.

Foto('s):VLN Nieuws
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS