Home11236 kilo illegaal vuurwerk gevonden na inval woning Fie Carelsenlaan in Westwijk

36 kilo illegaal vuurwerk gevonden na inval woning Fie Carelsenlaan in Westwijk

AMSTELVEEN – De politie heeft op dinsdagochtend 7 december een inval gedaan aan de Fie Carelsenlaan in Westwijk. Bij doorzoeking van de woning is een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Een 24-jarige Amstelvener zal zich moeten verantwoorden voor de vondst.

Het Amstelveense VVC team (Veel Voorkomende Criminaliteit) en het Team Milieu van de Eenheid Amsterdam hadden informatie ontvangen over mogelijke handel in illegaal vuurwerk door bewoners aan de Fie Carelsenlaan. Bij de inval trof de politie 36 kilo illegaal vuurwerk aan, waaronder shells en cobra’s. Een speciaal vervoersbedrijf heeft het vuurwerk op een veilige wijze afgevoerd.

Het opslaan van illegaal vuurwerk in een woning midden in een woonwijk is zeer gevaarlijk. De explosieve kracht is groot. Als dit vuurwerk ongewild tot ontploffing zou zijn gekomen, had dat enorme schade aangericht. De politie in Amstelveen is blij dat ze met deze vangst dit vuurwerk uit de roulatie hebben weten te halen.

Foto('s):Politie
Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS