Home112300 kilo cocaïne gevonden tussen bloemetjesvracht Schiphol

300 kilo cocaïne gevonden tussen bloemetjesvracht Schiphol

AMSTELVEEN – De Koninklijke Marechaussee heeft maandag iets meer dan 300 kilo cocaïne gevonden tussen een lading bloemen uit Quito in Ecuador. Een woordvoerder van de Marechaussee is blij met de vangst: “In havens zie je vaker grotere vangsten, maar voor Schiphol is dit heel wat.”

De pakketten met cocaïne zaten in vijf dozen met bloemen. “De dozen voelden zwaarder aan dan normaal”, vertelt de woordvoerder. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

“We zien vaker dat cocaïne tussen de bloemenvracht wordt verstopt. Begin maart werd er een lading gevonden op Maastricht Aachen Airport”, vertelt de woordvoerder. Daar werd 100 kilo cocaïne gevonden. 

Er werd eergisteren nog niemand aangehouden. Wel is een onderzoek opgestart door de Marechaussee waarbij ook de FIOD en de douane worden betrokken.  

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS