Home11220 jaar cel geëist voor helper liquidatie Escapade

20 jaar cel geëist voor helper liquidatie Escapade

AMSTELVEEN – Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar cel geëist tegen de inmiddels 19-jarige verdachte van de moord op Rachid Kotar, gepleegd op de parkeerplaats van de sportschool aan de Escapade. Kotar werd daar geliquideerd, terwijl zijn 5-jarig zoontje op de achterbank van de auto zat.

De jongen was nog 17, toen hij twee jaar geleden voorverkenningen deed voor de liquidatie. Daarnaast zou hij ook nog de auto hebben gereden, waarin de twee schutters zaten. De vluchtauto werd daarna ook nog in brand gestoken op de Buitensingel in Duivendrecht. Omdat de verdachte ten tijde van de liquidatie minderjarig was, vond de zitting vandaag plaats achter gesloten deuren bij de kinderrechter.

,,Een schoolvoorbeeld van verhardende en niets ontziende criminaliteit.” aldus de Officier van Justitie. De verdachte zou zichzelf hebben gemeld bij de politie, nadat hij beelden van zichzelf had gezien in Opsporing Verzocht. Sindsdien zit hij ook vast.

Brandwonden

Het OM heeft aanwijzingen dat de jongen de bus heeft bestuurd, die na de liquidatie wegreed. De bus werd na de vlucht in brand gestoken. De toen 17-jarige jongen was vlak na het incident naar het ziekenhuis gegaan, om daar behandeld te worden aan opgelopen brandwonden in zijn hals, gezicht en hand. Vlakbij het uitgebrande busje werden ook nog een jas, handschoenen en een trainingsbroek gevonden. De mouwen van de jas bleken verschroeid te zijn. Ook was er DNA gevonden van de verdachte op deze kledingstukken.

,,Het gaat hier om een zorgvuldig voorbereide en professioneel uitgevoerde moord die gepaard ging met bijzonder veel geweld waarbij verdachte op verschillende momenten in de voorbereiding, de uitvoering en de nasleep een cruciale rol heeft gespeeld. Een volwassen feit op volwassen wijze uitgevoerd”, zei de Officier van Justitie op zitting.

Niet geschoten

De officier van justitie gaat er vanuit dat hij niet zelf geschoten heeft, maar wel actief heeft bijgedragen in de liquidatie, daarom staat hij terecht als medepleger. Drie andere verdachten, van 21, 24 en 27-jaar oud zitten nog vast in afwachting van hun zaak in december van dit jaar. Twee daarvan worden er van verdacht daadwerkelijk geschoten te hebben. De 24-jarige verdachte wordt er alleen van verdacht een peilbaken onder de auto te hebben geplakt en vlak voor de moord hebben weggehaald.

Redactie AAN!
Redactie AAN!
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS