HomeAmstelveners1 op 14 Amstelveense huishoudens is miljonair

1 op 14 Amstelveense huishoudens is miljonair

AMSTELVEEN – 1 op de 14 huishoudens in de gemeente Amstelveen heeft een vermogen van meer dan één miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die vandaag naar buiten zijn gebracht.

Het aantal miljonairshuishoudens in Amstelveen ligt met 7,1 procent ruim boven het landelijk gemiddelde. In Nederland heeft 3,5 procent van de huishoudens een vermogen van meer dan een miljoen. In totaal gaat het om 278.000 Nederlandse miljonairshuishoudens waarvan er dus ruim 3.000 uit Amstelveen komen. De peildatum die het CBS heeft gebruikt is 1 januari 2020.

In 2020 bestond 45 procent van de bezittingen van miljonairs uit aanmerkelijk belang (aandeelhouder in vennootschap) en ondernemingsvermogen, terwijl 21 procent bestond uit de waarde van de eigen woning. Bij niet-miljonairs vormde de waarde van de eigen woning 75 procent van de bezittingen tegen 4,3 procent aanmerkelijk belang en ondernemingsvermogen. 

Veel miljonairs in Ouder-Amstel

In onze regio wonen de meeste miljonairs in Ouder-Amstel. 9,1 procent van de huishoudens in onze buurgemeente mag zich daar miljonair noemen. In Aalsmeer en Uithoorn gaat het om respectievelijk 6,9 en 3,6 procent van het aantal huishoudens.

De cijfers steken overigens schril af tegen gemeenten als Laren en Bloemendaal. In deze gemeenten zetelt gemiddeld in 1 op de vier woningen een miljonairsgezin.

Redactie
Redactiehttps://aanamstelveen.nl
De redactie van AAN! staat 24/7 paraat om het laatste nieuws uit Amstelveen te brengen. Daarvoor werken wij samen met natuurlijk onze vrijwilligers, maar ook met onze nieuwspartner NH Nieuws. Nieuwstip? Mail ons via redactie@aanamstelveen.nl

AANRADERS